Todo vale, o no…


Resumen de lo acontecido (así a lo bruto)

Está visto que en tiempos de crisis, vale todo, vale hacer un pacto para no hacer una ERE, y hacerla, vale que la inspección diga que no se puede conceder una ERE por tener beneficios, visitar a la “consellera” y conceder el despido de 15 trabajadores ( ¿pero cuáles 15?).

Vale que con la excusa de la crisis los colegiados nos lo traguemos todo, y lo que nos queda por tragar. Vale que con lo que está cayendo, se puede gastar dinero en hacer una entrega de certificados con su catering etc en la torre AGBAR. Vale que a muchos colegiados les de igual a quien despidan, total, cobraran indemnización y paro (aunque en algunos casos sea de risa), pero da igual. Vale que el colegio se quedará con la mitad de los servicios, o los pocos que quedarán serán deficientes, pero total si ya muchos colegiados desconocen la existencia de estos. Vale que el día que tengamos un problema el colegio nos dará una dirección de alguna empresa/despacho que a un módico precio no dudará en hacer ver que nos ayuda. ¿Valdrá cuando nos suban un céntimo la cuota colegial?, ¿valdrá que lo poco que quede por visar nos cueste un riñón? No, entonces seguro que los colegiados nos quejaremos, pero tragaremos igual. Bueno, yo no trago, algunos otros tampoco tragan. TODO NO VALE, ni aunque fueran escogidos democráticamente por los colegiados, a mi parecer, os engañaron, y hay que pedir responsabilidades y juego limpio, si es que todo esto os importa lo más mínimo.

En caso que todo esto os importe una mierda, felicidades, al igual os dan un cargo, pero no lo olvides, TODO NO VALE.

Patrocinado por sal de frutas ERE, para pasar el mal trago

PD.- Alguien me dijo que mis viñetas ofendían tanto a los caricaturizados como a los trabajadores. Que por eso no son utilizadas, ni fotocopiadas ni colgadas por los sitios. Ofender o reivindicar una situación es lo que pretendía, que se cuelguen los chistes de Forges en vez de los míos, como que me da igual, quizá hasta lo prefiero, pero ofender a los trabajadores no era mi intención. Repito, aunque la gente no lo crea, yo no gano nada con todo esto, principalmente pierdo. ¿Porqué lo hago?, eso es algo que quizá deberías preguntarle a mi psicólogo.

Anuncios

 1. No crec que hi hagi un/a sol/a treballador/a que es pugui sentir ofes/a. Al contrari, a mi em consta que t’adoren. És més, aquest tracte de menyspreu que reben diàriament per part dels qui manen és molt més ofensiu que qualsevol cosa que puguis dibuixar.

  Qui t’ho va dir deu tenir algun interés que deixessis de dibuixar vinyetes sobre el Coac. No facis cas.

  • a los que seientan ofendidos por algo sera..hay q aceptar las criticas con sentido del humor..y si no q se dediquen a otras cosas..

 2. Qui et va dir això, o no tenia ni idea o tenia mala llet: les teves tires circulen lliurement entre els companys i agraden molt; si no s’havien penjat era per no comprometre ningú, que la llibertat d’expressió s’entén malament a segons quins llocs.

 3. Aquests temps en que sols es pot dir el convenient, l’era més fosca, l’era dels fidels, vaja dels pilotes en que ningú diu res que pugui molestar a qui mana, deixa de ser una costum i crea uns atrofiats mentals incapaços d’expressar la seva opinió i de no fer res mes que alabar les meravelles i riure els acudits estúpids i mentiders del qui mana.
  Per definició jo estic sempre contra el que mana per que si no es així, aquest s’acaba oblidant de qui els han escollit i algú els hi ha de recordar, malauradament, massa sovint.
  Les institucions acaben al servei de elles mateixes, no al servei de qui representen.
  A mi em sembla molt bé l’aire fresc que tant en tant ens fas arribar.
  Els comentaris sobre els LUDETAS i altres com ells son sans, bons , ètics, molt higiènics i em venen molt de gust. Aquesta professió a estat massa temps fent el que diuen que és convenient i explicant que el problema era d’altres i que érem uns incompresos.
  Res a continuar que això revitalitza.

 4. Les teves aportacions són ingenioses, àcides i molt, molt apreciades per tots els treballadors. No facis cas dels malintenionats teledirits.

  MOLTES GRÀCIES

 5. No facis ni cas dels “treballadors” q et diuen aixo!!! Un (m’atreviria a dir), 90 per cent estem a favor teu!!!!!!

 6. no facis cas, no puc parlar en nom de totes els treballadors del coac, però puc parlar en nom d’una gran majoria, i la veritat és que adorem els teus acudits. De fet sabem que al a junta directiva el que més detesta desprès dels treballadors, són les teves vinyetes.
  Supossem que la junta, va ficar en boca com sempre dels altres, coses que no són certes. GRACIES I SEGUEIX AIXÏ, T?HO AGRAÏREM ETERNAMENT

 7. Sembla que la PD, ha tingut més resó que la vinyeta en sí. Gràcies pels afalagaments, de vegades em feu ruboritzar. Vull reconduir tots els afalagaments a tots aquells que els han fotut fora de forma injusta. Gràcies per la feina feta. Està clar que la vinyeta os la dedico. Respecte a la PD, puc entendre que algú dels que han fotut fora tan injustament amb una ERE pugui trobar que amb una vinyeta frivolitzi la situació i la faci còmica. M’ha dolgut molt que fotessin fora d’aquesta manera a 15 i sé que alguns ho estan passant malament, per això tenia por jo mateix de poder-los ofendre. Els comentaris, suposo, anaven en aquesta direcció, no crec que fossin malintencionats.

  Estigueu tranquils, en major o menor freqüència penso denunciar, a la meva manera, totes les barbaritats que fan aquesta panda. ( al menys fins que no em trenquin les cames, que tot podria ser amb aquests)

 8. Hola Lexcurso, estic d’acord amb tu amb molt del que exposes en aquesta web, i sobretot en que ens hem de prendre la vida amb humor, però crec que en alguns casos hauries de consultar unes fonts que t’informéssin millor (si és que sempres consultes fonts informar-te)

  El cas del que parlo és aquest de l’Acte de la Torre Agbar, ha de saber que al Col·legiat no li costarà un cèntim, doncs s’ha conseguit patrocinar l’acte amb col·laboració de diverses empreses, les mateixes que permeten fer jornades gratuïtes als Col·legiats i que incorporen un petit càtering.

  Comentar-te a més que no es tracta d’un acte polític, tot i que hagi de tenir representació institucional, es tracta d’un acte de reconeixement als alumnes de l’Escola Sert (quasi tots arquitectes) que, dia a dia, amb la seva confiança dipositada en l’Escola, ens permeten poder anar oferint una formació de qualitat, anar creixent i millorant.

  Continuar dient-te que no m’amago, soc treballador del COAC des de fa 15 anys, actualment a l’Escola Sert, estic amenaçat per l’ERE, per un canvi de conveni, treballant amb unes condicions molt complicades … però sense perdre MAI de vista que la meva tasca està financiada pels col·legiats i em dec amb ells, a oferir-los el millor servei possible, doncs per això paguen les seves quotes i els seus serveis, i el meu sou, tinc molt clar que surt d’alla.

  No es pot imaginar el que està fent l’equip per aquest acte, per tal que surti sense cost, en el meu cas segurament faré de fotògraf o càmera de video, i la resta dels meus companys faràn de guardarropia, d’acompanyament als nostres partners, de control del personal, i no t’explico el preparar-ho.

  Perdoneu l’extensió del comentari, em podría extendre mol i molt més, però no és el lloc adequat, només recordar-te això, humor … SEMPRE, protesta contra injusticies … SEMPRE, KO.A.C … SEMPRE, pero informar-se adequadament … S E M P R E

  litosduke

  • Disculpes. Res a dir. Tenia por de ofendre a qui no volia ofendre i va i la kasko! Es podia haver evitat informant-me millor. De totes maneres, qualsevol acte que precisi de representació política amb patrocinadors o sense, em sap greu però, encara que no sigui aquesta la vostra intenció, ells ho utilitzaran per aquest fi.

 9. Moltes gràcies per rectificar, i sobre les vinyetes, vull que sàpigues que sí que es pengen, però “algú” les despenja incomplint (crec jo) el dret i lloc que hi ha a totes les empreses per expressar-se.

  També comentar-te que segons el meu parer, no crec que els treballadors es sentin ofesos, però això … és només la meva impressió i puc estar equivocat.

  Per últim, que seria d’aquest mon si tothom abaixés el cap i no digués res, cap comentari, expressió, rèplica … l’ésser humà té moltes capacitats, una d’elles és expressar-se de diverses maneres, i si és amb humor i acidesa, molt millor …

  Fins aviat

  Litosduke

 10. Benvolgut excursó;

  T’escric aquest comentari des de el respecte i l’agraïment pel suport que sempre ens has donat a tots els Treballadors del COAC als que quedem i, per desgracia, als que ja han marxat gent amb la qual jo sempre he tingut molt de contacta i molt afecta.

  Un cop dit això vull ratificar les paraules del meu company Litoduke, jo sóc l’Eva Mur, tots els del COAC hem coneixen i sabem pel que he passat, i sóc la que estic organitzant l’acte de la Torre Agbar, dir-te que gràcies a l’esforç de tots els companys de l’Escola Sert hem aconseguit que aquest acte no tingui cap cost pel COAC i l’estem organitzant amb molt de carinyo i il·lusió per que l’Escola Sert tiri endavant, ja que aixó ens beneficia a tots.
  Només volia puntualitzar que s’hi s’ha aconseguit fer un acte d’aquestes característiques es gràcias a tots els que formem l’equip de la Sert.

  Una abraçada i espero continuar gaudint de les teves vinyetes.

  Salutacions,

  Eva Mur

  • Vale,vale, no em fustigueu més, ja ho he pillat. Sé de bona tinta l’esforç que és fer un acte com aquests i més aconseguir que sigui autofinançat. També sé que les medalles de la vostra feina se les penjaran uns altres, i que després els que s’han penjat les medalles no dubtaran ni un segon en firmar-vos l’acomiadament o substituir-vos per alguna Mary Poppins de torn que els hi segueixi la rosca. Això no treu que he patinat, he ferit a qui no vull ferir, doncs he tocat la fibra de l’esforç en tirar una cosa endavant molt a pesar dels que manen. Ara bé, i ja em perdonareu, que quan més gran sigui el vostre esforç, més finançat i més bo sigui tot, més polític serà. Si preveuen que el vostre acte serà un èxit vindran tots, degans, vocals, secretaris etc, si preveuen un desastre no vindrà ningú. Per algo serà. I em sap greu dir-ho, però malauradament més d’un estava esperant una patinada com aquesta.

 11. Mira-ho d’aquesta forma: gràcies a la teva “patinada”, que no és tan gran ni tan greu i que ha estat corregida per bones persones , ha sortit a la llum l’esforç i mèrits dels treballadors del COAC per intentar que inclús en els moments més difícils, els arquitectes -que com diu en litos son els qui els paguen el sou, i com jo vaig mantenir durant 21 anys, son els únics als que els treballadors han de servir- estiguin ben atesos a casa seva. Si és que el COAC te la plantilla que es mereixen tots els arquitectes, encara que no se la mereixin els que manen ara al COAC 😉


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s